Herschrijfbare kaart printtechnologie, nog wat onbekend maar zeer handig!
rewritable card
Rewritable card printtechnologie, wat houdt het precies in en waarom is het zo handig?

Card Supply krijgt steeds vaker de vraag over de herschrijftechnologie die een aantal van onze ScreenCheck ID kaartprinters bieden. Met het schrijven van een item over de mogelijkheden van de herschrijftechnologie hopen we u hierover te informeren.

Kies voor het herschrijven van kaarten wanneer het om tijdelijke kaarten gaat die u na een bepaalde periode herziet en opnieuw print. Denk hierbij aan specifieke tijdelijke kaartgegevens van een ledenpas, bezoekerspas, klantenkaart of studentenkaart. Het gebruik van een herschrijfbare kaart (rewritable card) is kosten besparend, flexibel en milieuvriendelijker. Herschrijfbare pvc pasjes kunnen meerdere keren herprint worden, tot wel 500 keer, zonder gebruik van het printerlint.

De kaartprinters SC2500, SC4500 en de SC6500 bevatten naast het direct-to-card printen dus ook deze flexibele rewritable card printtechnologie.

Herschrijfbare kaarten hebben één glanzende zijde in PVC voor kleur/zwart-wit dye-sublimation printen en een herschrijfbare zijde met een matte afwerking en een blauw of zwart thermochroom materiaal dat tot 500 kan worden geprint.

Met de SC4500 en SC6500 print u bijvoorbeeld een kleurenontwerp aan één kant van de kaarten,  verwijdert het printlint en vervolgens gebruikt u de herschrijffunctie en de handinvoersleuf elke keer wanneer u informatie in blauw of zwart af wil drukken, wissen en/of bij te werken.

Hoe werkt het herschrijven van een plastic pas nu eigenlijk?

De ScreenCheck Pasprinters met herschrijfbare printtechnologie hebben wel een printlint maar deze is niet nodig om te printen op het herschrijfbare oppervlak.  Het verwarmings- en koelproces dat nodig is voor het herschrijven wordt mogelijk gemaakt door de thermische kop in de printer. Aan de voorzijde van de printer is een handinvoersleuf waarmee een kaart geprint, gewist en weer geprint kan worden. Door het thermo-gevoelig materiaal op het oppervlak van een herschrijfbare kaart te verwarmen kan deze geprint en gewist worden.

Heel slim, zijn de herschrijfbare passen met een speciaal mat materiaal voorzien dat zichtbaar wordt bij verwarming tot 180 °C. Hetzelfde materiaal reageert ook op een lagere temperatuur door ontzichtbaar te worden tussen het bereik van 110-160 °C. Dus de pas met het thermochrome materiaal kan ook gewist worden door deze temperatuur en is dan klaar voor hergebruik.

 

 

Share:
0

TOP

X