Hoe kies ik de juiste ID Kaartprinter?
ID Kaartprinter kiezen

Hoe kies ik de juiste ID Kaartprinter?

We krijgen deze vraag vaak van klanten: “Hoe kies ik de juiste ID kaartprinter? “. De meeste van deze klanten hebben nog geen ID kaartprinter gekocht en willen begrijpen hoe ze de juiste printer kiezen. Er zijn een paar dingen die we moeten overwegen, voordat u een geïnformeerde  beslissing kan nemen:

 1. Volume van de productie

  Belangrijk om te weten is of u zich bevindt in productieomgeving met een hoge of lage omvang. Heeft u een locatie dat zich toelegt op de productie van kaarten, en wilt u de hele dag afdrukken? Dan is het beter om een ​​printer te kiezen die deze werklast kan aanpakken. Als u elke dag maar een paar kaarten wilt afdrukken, kunt u voor een laagvolume printer kiezen.

 2. Productiekwaliteit

  De kwaliteit van de prints varieert tussen printermodellen en -merken, dat betekent niet dat low-end printers slechte kaarten produceren. Wanneer u maar weinig informatie afdrukt, selecteert u een startersprinter om het werk te doen. Bijvoorbeeld als u gewoon een naam, medewerker of studentennummer, en misschien een streepjescode, afdrukt. Als u kwalitatief hoogwaardige prints wil, kijk dan naar een meer high-end printer. In het algemeen ziet u een groot verschil tussen dye-sublimatieprinters en retransferprinters. De laatste zal over het algemeen de hoogste kwaliteit prints produceren, maar heeft vaak ook hogere kosten.

 3. Productiesnelheid

  De meeste mensen negeren de productiesnelheid, wanneer ze een kaartprinter selecteren. De snelheid van de productie is een belangrijke factor om te overwegen. Sommige printers produceren een kaart in minder dan 30 seconden, terwijl andere printers bijna het dubbele van die tijd nemen. Natuurlijk hangt dit uiteraard af van het feit dat u aan beide kanten van de kaart of aan één kant print, en of u codering toepast zoals Magneetstrip of Contactloos coderen. Er zijn snelle printers aan het begin van het spectrum, en er zijn langzame printers aan het einde van het spectrum. Productiesnelheid is zeker een factor om zorgvuldig te overwegen.

 4. Grootte

  Een printer moet ook praktisch zijn, en er goed uitzien! Print je je kaarten in een openbare kamer of ruimte, of staat de printer de hele dag op je bureau? Sommige printers zijn veel groter dan anderen, dus de grootte is zeker een factor om te overwegen wanneer u uw beslissing neemt.

 

Om het gemakkelijker te maken, hebben we een overzicht gemaakt van vier van onze meest populaire printers. We beginnen met de SC2500 ID Card Printer voor starters en gaan helemaal naar de top van de lijn met de SC7000 Retransferprinter. De nodige eigenschappen worden in deze grafiek vermeld:

 

SC2500 SC4500 SC6500 SC7000
Prijs X X X X
Enkelzijdig  Ja  Ja  Ja  Ja
Dubbelzijdig Nee  Ja  Ja  Ja
Print methode Dye-sublimation Dye-sublimation Dye-sublimation Retransfer
Edge-to-edge Nee Nee Nee Ja
Snelste print 15 seconden 7 seconden 6 seconden 30 seconden
Volume per uur 60 kaarten 125 kaarten 150 kaarten 45 kaarten
Beveiligingsopties HoloKote HoloKote Multiple Multiple
Grootte Klein Medium Medium Groot
Gewicht 4.4kg (9.7 lbs) 5.5kg (12 lbs) 4.9kg (10.8 lbs) 15.5kg (34 lbs)
Past het beste bij Lage volume Medium volume Hoge volume  Doorlopende productie

 

Het kiezen van de juiste ID kaartprinter voor uw organisatie kan nog steeds een moeilijke taak zijn. Heeft u verdere hulp nodig om de juiste keuze te maken, of wilt u precies weten wat voor u de juiste keuze is? Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.

Share:
0

TOP

X